top of page

De eerste 3 weken


Het is alweer bijna 3 weken geleden dat we op reis gingen. De eerste week heeft vooral in het teken gestaan van de reis hierheen. 50 uur reizen, landen op de plek van bestemming, aclimatiseren en ons blanke vlees aanbieden aan alle muggen en ander ongedierte.

In de tweede week zijn we begonnen met het bouwen van de schommel en begonnen met de schilderwerkzaamheden. Daarnaast zijn we gaan ontdekken hoe het semi-internaat in elkaar zit. Wat is het doel van het internaat en hoe gaan ze te werk. Welke kwaliteiten ( echt wel heel Hollands natuurlijk) zijn er allemaal en hoe geven ze daar vorm aan.

De derde week, dat is het stuk waar we op dit moment in zitten, is de week van verdieping. De verhalen achter de meestal vrolijk ogende gezichtjes komen aan het licht. We hebben contact met volwassenen en kinderen op de vuilnisbelt en komen in aanraking met kinderen die in de prostitutie zitten. We horen de meest misselijkmakende verhalen over kinderen uit deze omgeving. Geen kind wat in het semi-internaat komt heeft ouders die nog samen zijn en een groot deel is zelfs afgestaan door de ouders aan anderen die het kind opvoeden. Liefde, Gods liefde lijkt het enige te zijn wat deze kinderen kan redden.

We hebben een gesprek met Albelicio (39 jaar) en Soccoro (36 jaar). Zij hebben de leiding over het semi-internaat in Labrea. Wegens gebrek aan financiën is er een paar maanden geleden een leidster ontslagen. Soccoro moest hierdoor 50 kinderen naar huis sturen. Dit kon ze niet over haar hart verkrijgen omdat ze de thuis situatie van de kinderen kent en heeft besloten dubbel te gaan werken. Huilend verteld Soccoro dat ze nu toch de kinderen binnenkort naar huis moet gaan sturen.

Sem is inmiddels een eigen actie gestart. Na het zien van bepaalde huizen en ontmoetingen met mensen heeft hij besloten een voedselpakket actie te houden. Hij zamelt geld in om bij de armste een voedselpakket te kunnen brengen. Hij had zelf een Braziliaan geregeld die met hem op de motor naar de armste wijk zou gaan om te zien wie hij zou kunnen helpen. Gisteren hebben we een lijst samen gesteld waaruit het pakket moest bestaan. Rijst, olie, bonen, spaghetti, suiker en melk in poedervorm. Toen hij erachter kwam dat hij geld heeft voor 5 pakketten, ontbrande hij in verdriet en boosheid. Hoe moet het dan met die andere mensen die hij gezien heeft…. Een moeilijk te bevatten realiteit voor een 11 jarige jongen. Maar wat zijn wij als ouders verschrikkelijk trots op hem!


Wij zijn de familie Wiermsa.

We zijn met z'n zessen

Remko Minke Sem Daan Elize en Jente.

 

Deze zomer gaan wij op werkvakantie naar Labrea in de Amazone in Brazilie. 

 

We willen hier gaan meewerken in het Semi Internaat van de Osfa. 

 

 

FOLLOW ME:
  • Facebook Vintage Stamp
  • Twitter Vintage Stamp
  • Instagram Vintage Stamp
Waar zijn we nu ?
RECENT POSTS:
bottom of page