top of page

explosie in Lábrea

Hier volgt het laatste nieuws uit Labrea, door uw verslaggever ter plaatse.

Vanmorgen heeft er een explosie plaats gevonden in de keuken van het semi internaat. Er zijn geen slachtoffers gevallen onder de mensen wel onder de bonen, zij lagen overal.

Schade aan het fornuis is enorm. De deksel van de pan is door het dak naar buiten gevolgen en de pan is door het gietijzer heen gegaan.

Koken is er niet meer bij. Nu houden Brazilianen altijd moed. Ze denken dat ze hem nog kunnen fixen. Nuchtere Nederlanders weten dat dat onmogenlijk is.

Goed, inmiddels 3 uur later... Een les van jawelste. Wij nuchtere Nederlanders was het toch? Een duidelijke les in onze materialistische Nederlandse houding. Het fornuis is helemaal uit elkaar gehaald en alle delen zijn zo goed als kon recht geslagen. Een groot deel was compleet gebroken maar iemand kende iemand die wel eens gelast heeft en zo werden de gebroken delen weer gekoppeld. Met tranen in de ogen werd het fornuis weer in elkaar 'gezet, ( geforceerd) en getest. En Jawel, hoe doet het weer. Het eerste wat vervolgens werd gedaan was het fornuis schoonmaken als of hij als nieuwe was. Het geluk kon niet op....

Tja, hier moet ik een nachtje over slapen, wat leer ik hiervan en wat doe ik ermee zodra we weer voet zetten op Nederlandse bodem.


Wij zijn de familie Wiermsa.

We zijn met z'n zessen

Remko Minke Sem Daan Elize en Jente.

 

Deze zomer gaan wij op werkvakantie naar Labrea in de Amazone in Brazilie. 

 

We willen hier gaan meewerken in het Semi Internaat van de Osfa. 

 

 

FOLLOW ME:
  • Facebook Vintage Stamp
  • Twitter Vintage Stamp
  • Instagram Vintage Stamp
Waar zijn we nu ?
RECENT POSTS:
bottom of page